برگزاری نخستین کنفرانس جمع سپاری و اقتصاد مشارکتی در ایران
اخبار / / خرداد ۲۶, ۱۳۹۵
کنفرانس بین المللی جمع سپاری تهران (CSW Summit Tehran) نخستین کنفرانس بین المللی مربوط به جمع سپاری و اقتصاد کشوری در ایران بود که در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ برگزار شد.
این کنفرانس توسط بیش از ۲۵۰ نفر فعال و متخصص این حوزه از سراسر جهان در کتابخانه ملی ایران برگزار شد. شرکت کنندگان از ارائه ها و پنل های گفتگوی پیشتازان و فعالان متعدد این حوزه در داخل کشور و در عرصه جهانی و تجارب آنها استفاده نمودند.
برخی از ارائه های انجام شده به صورت رایگان در اختیار علاقه مندان قرار گرفته استو برای مشاهده این ارائه ها کافی است اینجا را کلیک فرمایید. در ادامه خلاصه ای از اتفقات روز کنفرانس را بیان نموده و به مشاهده گلچینی از تجربیات شرکت کنندگان و رسانه ها در شبکه های اجتماعی می پردازیم.
موسس و مدیر عامل سازمان Crowdsourcing Week سنگاپور، جناب آقای اپی لودویک نکاج، سخنان آغازین خود را در مورد نبض جهانی اقتصاد مشارکتی و موضوعات محبوب آن در سال های آتی صحبت نمود.
جناب دکتر حمیدرضا حبیبی، در رابطه با جمع سپاری در ایران و در رابطه با مسئله ای که جهان امروز با آن روبروست صحبت نمود. درصد بالای تعامل های شخصی توسط تکنولوژی های موبایل باعث شده است جمع سپاری به معنای واقعی، امکان پذیرتر از همیشه باشد. اگرچه آیا ما می توانیم به هر کسی که به ما مراجعه کرد اعتماد کنیم؟ و اینکه چطور خود را قابل اعتماد برای دیگران نشان دهیم؟
از کشور هند، جناب آقای عثامه منظر، موسس موسسه غیرانتفاعی Digital Empowerment که از سال ۲۰۰۳ شروع به فعالیت کرده است، ارائه بسیار جالبی در رابطه با ایجاد تونایی دیجیتال برای میلیاردها انسان را ارائه نمود. موسسه Digital Empowerment برای تقویت جامعه های دارای فاصله طبقاتی بالا که در اقتصادی اجتماعی فعالیت دارند ایجاد شده است تا کیفیت زندگی آنها را با فراهم نمودن و در دسترس قرار دادن اطلاعات و دانش توسط ابزارهای دیجیتال، بهبود بخشد.
همچنین آنها زیرساخت های دیجیتال جامعه محور در جوامع روستایی و نیمه شهری با دسترسی محدود به اینترنت و استفاده محدود از رایانه، موبایل، پرینتر و… تاسیس نموده اند. تا کنون موسسه Digital Empowerment به بیش از یک میلیون نفر کمک نموده است که باسواد دیجیتال شوند.
پنل گفتگوی “مسائل مقررات و ضوابط تامین حمایت مالی در ایران” مسائلو مشکلات مربوط به ضوابط و مقررات و راه حل های آماده و ارائه شده توسط بخش خصوصی و دولتی در جواب به این مسائل را روشن نمود. جناب آقای علی زند وکیلی، دبیر بازار دارایی فکری فرابورس ایران، از پروسه جدید برای اخذ پروانه ها برای سرمایه گذاران خطرپذیر خبر داد و اینکه چطور این مقررات و پروسه جدید و بهبود یافته، بر کسب و کار های جمعی تاثر مثبت خواهد گذاشت.
اعضای پنل، که همگی از اعضای کمیته ای تشکیل شده از بخش های دولتی و خصوصی ذینفع برای حل این موضوعات بودند، از آماده شدن پیش نویس اولیه ای برای مقررات تامین حمایت مالی در ایران در آینده ای نزدیک خبر دادند.
جناب آقای جنید اقبال، ارائه فوق العاده ای در این رابطه که چطور رانندگان کریم (سامانه رزور تاکسی اینترنتی فعال در خاورمیانه و رقیب اوبر) به کمک مردم شهر لاهور در زمانی که یک انفجار انتحاری در این شهر در مارچ سال گذشته اتفاق افتاد، شتافتند. با بالا بود تعداد مجروحین و تلفات، به زودی با کمبود در ذخایر خون در بیمارستان ها مواجه می شدند. پس شروع به اقدامی خیرانه در همراهی با شهروندان لاهور نمودند. رانندگان تاکسی های کریم – که کریم آنها را کاپیتان صدا می کند – تمام شب به رساندن کسانی که مایل به اهدای خون بودند به بیمارستان ها کمک می نمایند، و کریم هیچ وجهی از آنها برای این حمل و نقل دریافت نمی نمود. حتی در ساعت ۴ بامداد، بیمارستان های لاهور شاهد صف های طولانی اهداکنندگان خون در پشت در های خود بودند.
در قسمت پرسش و پاسخ، شرکت کنندگان از ایشان در مورد تمایل کریم برای ورود به بازار ایران پرسیدند. در این رابطه جنید تایید نمود که کریم در حال برنامه ریزی برای ورود به ایران و ارائه سرویس های خود در ایران می باشد.
جناب آقای جرمیا اسمیت، در مورد جمع سپاری در استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا صحبت نمود، و اینکه چطور شرکت خود او، Startup Tracker، با جمع آوری داده و اطلاعات به روش جمع سپاری، به اطلاع رسانی و به روز رسانی علاقه مندان در رابطه با استارتاپ های جدید و رو به رشد کمک می نماید. آنها اطلاعات جمع آوری شده از منابع اصلی و رسانه های اجتماعی را جمع آوری کرده و جاهای خالی و اطلاعات ناموجود را با جمع سپاری از خود استارتاپ ها تکمیل می نمایند. پس از نصب یک افزونه بر روی مرورگر خود، شما به تمامی اطلاعات با یک کلیک دسترسی دارید و دیگر نیازی به جستجوهای پیاپی با گوگل و باز نمودن صفحات متعدد ندارید. این یک نمونه از نمونه های متعدد و رو به رشدی از برندهای چالش برانگیز است که خود توسط مرحله بعد تحول کسب و کار خود به چالش کشیده شده اند.
تامین حمایت مالی، دسترسی به کمک های مالی را برای استارتاپ ها در سراسر جهان، منصفانه تر نموده است، گرچه بسیاری از فعالان بر این باورند که سامانه های تامین حمایت مالی بهتر است از نمونه های موفق الگو گرفته و جا پای آنها بگذارند تا از احتمال خطر رعایت نکردن قوانین و مقررات مالی محفوظ باشند. همین مسئله همچنین در آپریل ۲۰۱۶ در کنفرانس Crowdsourcing Week Global Summit در لندن نیز مطرح شده بود.
ایران دارای پتانسیل بسیار بالایی است. با این حال، هنوز تعداد زیادی چالش در حوزه های مختلف به خصوص از اثرات باقی از تحریم های بین المللی وجود دارد. با این وجود نسل جوان تر جامعه بسیار مشتاق تر برای اشتراک ایده های خود هستند. زمان مشخص خواهد کرد که مردم ایران چقدر اقتصاد مشارکتی را قبول خواهند کرد و تا چه مقدار از آن استفاده نموده و اثرات آن را مشاهده می نمایند.