
هر چند وقت یک بار ما هزینه هایی چه مالی و چه زمانی برای شرکت در نمایشگاه های مختلف انجام می دهیم. هدف های مشخصی نیز در ازای این هزینه ها داریم: افزایش فروش، مطرح شدن و معرفی برند، جذب مشتریان جدید و حتی جذب نیروی انسانی حرفه ای.
اما معمولا با تمام شدن نمایشگاه، غرفه خود را جمع کرده و می رویم و پیش خود می گوییم که این نمایشگاه آنجور که باید به ما کمکی نکرد و حتی فکر می کنیم که ای کاش وقت و پول خود را تلف نمی کردیم و در این نمایشگاه شرکت نمی کردیم.
با اینکه این مسئله در مواردی درست است و برخی نمایشگاه ها نتیجه مطلوب ما را ندارند، اما معمولا این ما غرفه داران هستیم که از پتانسیل کامل یک نمایشگاه و شرکت کنندگان آن استفاده نمی کنیم.
یکی از بزرگترین اشتباهات ما این است که فکر می کنیم کار اصلی ما در زمان برگزاری نمایشگاه است، در حالی که وظیفه اصلی ما بعد از نمایشگاه تازه شروع می شود!
در هر نمایشگاه ما با عده ای مشتری بالقوه و عده ای که مشتری ما نخواهند بود روبرو می شویم. ما باید از این فرصت استفاده کرده و حداکثر استفاده را از تمام جمعیت و امکانات نمایشگاه ببریم. در اینجا به چند نکته مهم برای دوران وس از نمایشگاه می پردازیم:
استفاده از CRM در نمایشگاه
اینجا یک تقلب بکنیم و به زمان برگزاری برگردیم. در زمان نمایشگاه تمام کسانی، تکرار می کنم تمام کسانی، که از غرفه شما بازدید می کنند را به صورت دیجیتالی در CRM خود ثبت کنید. (بهتر است بدون CRM اصلا شرکت نکنید و پول خود را دور نریزید.).
CRM ها به شما کمک می کنند که در زمان متوجه شوید که چه کسی از بازدیدکنندگان به مشتری شما تبدیل شده و چه کسی نشده و مهمتر از این، چرایی هر کدام از اینهاست. چرا برای مثال ۲۰٪ فقط تبدیل به مشتری شده اند و متوسط چقدر درآمد برای شما به ارمغان آورده اند. اگر از این سیستم ها به درستی استفاده کنید، راه حل بازاریابی و مارکتینگ بعدی خود را در قلب آنها خواهید یافت.
تبدیل مشتری بالقوه به بالفعل با شخصی سازی
همه انسانها، در تمامی صنعت ها، دوست دارند که خاص با آنها برخورد شود. جوری که با دیگران برخورد نمی شود. پس از نمایشگاه با آنها تماس بگیرید و یا ایمیل و پیامک کاملا شخصی، نه شرکتی، بزنید. حالشان را بپرسید و در مورد سوالاتی که خود آنها شخصا در زمان دیدن غرفه شما پرسیده اند، اطلاعات بیشتر دهید.
حتما محصول جدید از خود را که می دانید به کار آنها می خورد به آنها معرفی کنید و بگویید چرا این محصول شما به درد آنها می خورد. این چرایی بسیار مهمتر از قیمت و امکانات است. مشتری را توجیه کنید که با استفاده از محصول شما چندین برابر هزینه خود را به دست خواهد آورد.
شخصی سازی یادتان نرود، خود شما هم از نانوایی که اسم شما را می داند و احوالتان را می پرسد، بیشتر خرید می کنید، حتی اگر گرانتر از سایرین باشد.
نظرسنجی و روش NPS
در زمان نمایشگاه از تمام کسانی که از غرفه شما بازدید می کنند، نظرسنجی کنید. نظرسنجی باید بسیار کوتاه و جذاب باشد و از سوالاتی که به نفع خودتان است پرهیز کنید. شما واقعیت را می خواهید وگرنه تنها به خود خیانت کرده اید.
اپلیکیشن های زیادی برای انجام نظرسنجی وجود دارد. از نظرسنجی سنتی و کاغذی بپرهیزید، حتی خودتان هم آنها را نمی خوانید.
بهترین تجربه خود من با نظرسنجی NPS بر روی تبلت بوده است. این نظرسنجی فقط دو سوال دارد:
- از ۰ تا ۱۰ چه نمره ای به غرفه ما می دهید؟
- چرا؟
همین!
خلاصه نتیجه نیز بدین شکل است:
- کسانی که ۰ تا ۶ می دهند، اصلا از غرفه شما خوششان نیامده است! دلیل را در سوال دوم جویا شوید و برطرف کنید
- کسانی که ۷ یا ۸ می دهند، با غرفه ارتباط برقرار کرده اند اما احتمالا تبلیغ شما را به عنوان یک شرکت خوب پیش دوستان خود نمی کنند، به این فراد بسیار توجه کنید و سعی کنید با پیشنهادهای ويژه نمره خود را بهتر کنید
- کسانی که ۹ یا ۱۰ می دهند. تبریک! این افراد نه تنها مشتری وفادار شما می شوند بلکه شما را به دیگران نیز معرفی می کنند.
نظرسنجی و بازخورد مردم مهمترین ابزار شما برای پیشرفت است.
کسانی که هیچوقت مشتری شما نخواهند شد، مشتری شما هستند
همه عده قابل توجهی را میبینیم که به غرفه ما سر می زنند و حتی یک درصد احتمال اینکه مشتری با باشند نیز وجود ندارد. این به این معنا نیست که به آنها نباید توجه کرد، اتفاقا برعکس!
کسانی که مشتری ما نخواهند بود، میتوانند به رسانه رایگان ما تبدیل شوند و ما را به صورت رایگان به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد بدهند که آنها مشتری بالقوه ما هستند.
پس به آنها برسید و حتی تخفیف های خاصی برای آنها قائل شوید و با روش های مختلف سعی کنید خاطره خوبی از غرفه شما در ذهنشان بماند، حتی اگر آن خاطره یک شکلات باشد.
این مقاله توسط فرخ شهابی نژاد از موسسان ایونت باکس نوشته شده در ماهنامه عصر نمایشگاه به چاپ رسیده است.