جو جلسه و شرکت کنندگان آن بسیار مثبت بود. من آنجا با افراد جدید و جالبی آشنا شدم.
به عقیده من این ایده جالبیه که موضوعات مختلف مطرح بشن و هیجان انگیزترین آنها انتخاب بشن. همچنین از ترکیب مختلف افراد در آنجا خوشم آمد.
من دوست دارم که موسسان و کارآفرینان در یک سطح را ببینم و زمانبندی بهتری را نیز شاهد باشم.
ما چهارشنبه گذشته (۲۴ فوریه، ۵ اسفند) میزبان یک گروه باونکردنی از سرمایه گذاران و کارآفرینان در دومین جلسه صبحانه ایراتل ونچرز تهران بودیم. برای این رویداد ما با ایجاد صفحاتی در ایون (فارسی) و ایونت باکس (انگلیسی) آزمایش کردیم تا به جامعه هذف برگتری روبرو بشویم. همچنین ما می خواستیم که موضوعات و رای ها قبل از شروع با Dotvoter جمع آوری کنیم. نتیجه گیری ما این بود که دعوت ساده تر و رای گیری با کاغذ بهتر است، مخصوصا در چنین برنامه ای که بسیار دوستانه و با سطح فعالیت بالا بین گروه کوچکی روبرو است.
اینها موضوعات و ۴۱ رای جمع آوری شده قبل رویداد می باشد:
سه موضوعی که بالاترین رای را در این رویداد آورند اینها بودند:
- سرمایه گذاری خطر پذیر و سرمایه گذاری فرشته وار در ایران
- روش های سنجش قیمت
- فریم ورک های همکاری
- سرمایه گذاری خطر پذیر و سرمایه گذاری فرشته وار در ایران با این کلام شروع شد که که سرمایه گذاران خطر پذیر چگونه فعالیت می کنند و نقش آنها چیست. ارزش های افزوده سرمایه گذاران خطر پذیر نیز بسیار بحث شد چرا که بسیاری از کارآفرینان خواهان مشاهده کمک بیشتری از سرمایه گذاران در زمینه های حقوقی، استخدام و رشد بودند. همچنین لزوم تعریف و تفکیک شرکت سرمایه گذاری خطر پذیر، شرکت سرمایه گذاری خطر پذیر کوچک (کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه در اختیار) و سرمایه گذاران فرشته مورد بحث قرار گرفت و اینکه کارآفرینان از هر یک از این گروه ها باید چه توقعی داشته باشند. چند نفر خواهان به نتیجه رسیدن این بحث بودند که ما به آنها یادآوری نمودیم که ما در اینجا جمع شدیم که در اینجا به صورت شفاف در این موارد بحث و گفتگو کنیم و نتیجه گیری می تواند لازم نباشد.
- بحث در مورد روش های سنجش قیمت از آنجا شروع شد که آیا استارتاپ های ایرانی نوآوری کافی را به بازار می آورند که به استانداردها برسد یا نه. همانطور که جلسه اول مطرح شد، ریسک های فنی و ریسک های بازار زیادی وجود دارد. بحث به این سو رفت که واقعا روش قابل قبولی هنوز برای سنجش و تعیین قیمت وجود ندارد و مطالعه وتحقیق بیشتری در این حوزه لازم است. یک کارآفرین که برای استارتاپ خویش موفق به جذب سرمایه شده بود گفت که این موضوع برای هر سرمایه گذار منحصر به فرد است و آنها ممکن است روشی قیمت گذاری بر اساس بازار را برگزینند و یا بعضی ممکن است از هیچ روشی استفاده نکنند (یک نفر به او گفته بود که استارتاپش ۰ می ارزد!). همچنین عنوان شد که شتابدهنده ها می توانند با فراهم آوردن نمونه های قیمت گذاری نقش مثبتی در این زمینه ایفا کنند، همانطور که برای مثال YC این کار را در سیلیکون ولی انجام داده است.
- فریم ورک های همکاری بین استارتاپ ها و سرمایه گذاران و هر بین هر کدام از خود آنها آخرین بحث این جلسه بود. کلیت صحبت بر این بود که رویدادهای خوبی در ایران در این زمینه وجود دارد (همفکر، استارتاپ گرایند، استارتاپ ویکند) که در حال حاضر به درجات خوبی از مشارکت منجر شده اند. اگر ما اکوسیستم استارتاپی را با سایر مجمع های کسب و کار مقایسه کنیم، باید به آن افتخار هم بکنیم! این رویدادها باعث الهام بخشی به بسیاری از موسسان در آغاز کسب و کارشان شده اند همانطور که یکی از آنها عنوان نمود که هدف اصلی او از شرکت در این رویدادها، پیدا کردن هم موسس بوده است.
ما می خواهیم که از همه شرکت کنندگان این جلسه و مشاکرت آنها در ساخت اکوسیستم استارتاپ بهتری در ایران تشکر کنیم. اگر مایل به شرکت در رویداد بعدی ما هستید، لطفا در لیست ما ثبت نام فرموده و یا ما را در لینکداین دنبال فرمایید.
منبع: https://blog.iratelventures.com/meeting-recap-779c9549c253