محصول نهایی گردشگری را انسان شکل می دهد. تجربه، دانش و خلاقیت از جمله عناصری هستند که به بسته بندی این محصول کمک می کنند. اگر محصول را حس تجربه گردشگر بدانیم، کامال نقش این انسان مشخص می شود. این انسان، راهنمای گردشگری است. و انسان ها جمعیتی را شکل می دهند که آن را سرمایه می نامیم. وقتی برای اولین از جمع سپاری برای خلاقیت و حل مساله صحبت شد، به نظرم دوباره به نقش انسان ها پی برده شد. فهمیدیم که بدون انسان، خلاقیت و نوآوری معنای خاصی ندارد. و اگر خلاقیت و نوآوری نباشد، مساله به بهینه ترین شکل حل نمی شود.
این مقدمه ای بود تا بگوییم، گردشگری امروز کشورمان، ایران نیز به خلاقیت احتیاج دارد، این خلاقیت هم به انسان ها و این انسان ها هم راهنمایان گردشگری اند. جدا از این که آقای هاو (Howe) جمع سپاری را حل مساله با استفاده از اینترنت و فضای مجازی می داند، گردشگری امروز هم می تواند در قالب جمع سپاری به راه حل های مشخص برسد. اما این جمع را چگونه بیابیم؟ چگونه بتوانیم از این نیرو و سرمایه انسانی برای بازآفرینی و خلق اثر بخش گردشگری استفاده کنیم؟ به نظرم وقت آن است که بیشتر در مورد رویداد مهمی که در ایران در پیش داریم، بدانیم. یعنی کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری ۲۰۱۷٫
کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری بزرگترین و مهمترین گردهمایی راهنمایان گردشگری سراسر دنیاست. این رویداد به صورت دوسالانه توسط فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری (WFTGA) در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود. هدف مهم کنوانسیون جهانی، ایجاد ارتباط میان راهنمایان گردشگری، افزایش دانش و ارتقای حرفه ای راهنمایان بر اساس تعاملات بین المللی است. این یکی از مهم ترین دستاوردهای هر کنوانسیون محسوب می شود که استاندارهای لازام گردشگری بر اساس دیدگاه های افراد متخصص این صنعت، مورد نکته سنجی قرار بگیرد. حال می توانیم بهتر درک کنیم که شبکه سازی در گردشگری را می توانیم شروع کنیم. بدون اینکه بدانیم برای به دست آوردن این رویداد از جمع سپاری استفاده کردیم، افراد ایده های خود را به اشتراک گذاشتند و شعار انتخاب کردیم، قبل شعار لوگویی که نماد باز شدن و میزبان پذیری ما را نشان بدهد، به تصویر کشیدیم. این ها محقق نمی شد، مگر با جمع سپاری.
کانون انجمن های صنفی کارگری راهنمایان سراسر کشور و در راس آن کسانی که به ایده کنوانسیون رسیده اند، با تلاش خود و تنها در اولین حضور خود به عنوان یکی از اعضای فدراسیون جهانی در سال ۲۰۱۷ توانستند این میزبانی را کسب کنند. پشت این اعضا، سرمایه ای شاید نیمه پنهانی بود که به آنها دلگرمی می داد، ما با شعار مردمانی مهربان، آغوشی باز، تاریخی کهن و پررمز و راز به استقبال یکی از بزرگترین گردهمایی های بین اللملی گردشگری در کشور عزیزمان ایران می رویم و امیدواریم از این حرکت فرهنگی و حتی اقتصادی مهم سربلند بیرون بیاییم. ما نیاز داریم که به همین انسان ها یادآوری دوباره کنیم، که بدون جمع، رویداد معنا پیدا نمی کند. جمع سپاری، اتحاد، خلاقیت و در ورای آن چالش های ما را به فرصت های قابل استفاده تبدیل می کند. ما به این جمع و سرمایه برای سربلندی و یادآوری اینکه ایران، امن، مهمان پذیر و زیباست، امیدواریم.
نویسنده: وحید فرجی جبه دار، مسئول (مدیر) هماهنگی کنوانسیون WFTGA 2017
برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد WFTGA 2017 اینجا را کلیک فرمایید و برای مشاهده اطلاعات بیشتر در مورد کنفرانس بین المللی جمع سپاری تهران، اینجا را کلیک فرمایید.